Floating Hut / Tomohiro Hata Architect and Associates

first_imgCopyHouses•Otsu, Japan Lead Architect: Save this picture!© Toshiyuki Yano+ 35Curated by Fernanda Castro Share Photographs Floating Hut / Tomohiro Hata Architect and Associates ArchDaily “COPY” “COPY” Tomohiro Hata Japan ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/891976/floating-hut-tomohiro-hata-architect-and-associates Clipboard Floating Hut / Tomohiro Hata Architect and AssociatesSave this projectSaveFloating Hut / Tomohiro Hata Architect and Associatescenter_img Year:  Save this picture!© Toshiyuki YanoRecommended ProductsWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesDoorsVEKADoors – VEKAMOTION 82DoorsSaliceSliding Door System – Slider S20WoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeText description provided by the architects. The construction takes place in a residential zone developed 30 years ago during the bubble period. Although this region used to be an idyllic countryside, following its development by a single developer to residential area as a city block, a rational subdivision into isolated houses surrounded by fences and distant from each other, have been applied to the zone. Additionally, as a result of a house builders’ famous 80’s and 90’s marketing strategy in Japan using the symbol words “My Home” to reply to the increasing housing demand following the economical growth during the same period , these houses were provided a pitched roof.Save this picture!Ground Floor PlanOver time, this urban layout and roof shape became an identity for the zone and dwellers began to protect it, at first, as a rule for every new building or modification of an existing one, then, finally, by turning it to a district plan law demanded to the government in 2015 by the “residents association” .Save this picture!© Toshiyuki YanoOur position regarding this situation is to think a house that would create architectural meaning out of these rules as a way to give a clue for the upcoming development of the area.The rules points have been thought as following:The “My Home” symbol resulting as a pitched roof:In this situation, it is difficult to find another convincing reason to this shape other than the “My Home” symbol. We decided to keep the most reasonable but depthless meaning: it is a way to let sunshine go through to the adjacent land. Afterwards, we used this shape to unify the house’s inside spatial identity through the creation of a central atrium.Save this picture!© Toshiyuki YanoThe outer wall’s distance to site borders:We noticed a scale problem for existing constructions both for height and for footprint. They have more space than needed which results in abandoned rooms and a poor relationship to the outside. To solve this problem we decided to keep the footprint scale only on the ground floor, making the 1st floor smaller.Save this picture!© Toshiyuki YanoBy doing so, we create a terrace space rounding the house. We then positioned the 1st floor in a way that creates a big terrace on the southern side.Save this picture!© Toshiyuki YanoRetaining walls:As it is a hillside site, its development went through a stratification making a series of flat parcels and retaining walls. Height of each parcel follows a rule of 1/3 – 1/2 regarding neighboring parcels.
 As retaining walls already exist, we chose to partially burry the ground floor solving the height’s scale problem.Save this picture!© Toshiyuki YanoAs a result to these manipulations, the house gets a scenic beautifully shaped gable, a floating terrace connecting interior and exterior and a canopy producing approach and parking. Following this scheme we were able to give some meaning to the existing rules and laws while creating a clue for the future developement of the zone.Save this picture!© Toshiyuki YanoProject gallerySee allShow lessFaculty of Architecture and Environmental Design / Patrick Schweitzer & AssociésSelected ProjectsBI Group Architect AwardsBuilt Projects & Masterplans Share Photographs:  Toshiyuki Yano 2016 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/891976/floating-hut-tomohiro-hata-architect-and-associates Clipboard Houses Projects Area:  78 m² Year Completion year of this architecture project Architects: Tomohiro Hata Architect and Associates Area Area of this architecture project CopyAbout this officeTomohiro Hata Architect and AssociatesOfficeFollowProductsWoodSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOtsuJapanPublished on April 09, 2018Cite: “Floating Hut / Tomohiro Hata Architect and Associates” 09 Apr 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StoneShowerhansgroheShowers – Croma SelectDoorsRaynorGarage Door – Advantage SeriesConcreteSika3D Concrete PrintingSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Bre-ClassSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Atelier Zimmerlistrasse OfficeWindowsswissFineLineSliding Windows in Villa LakesideSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Smart CeilingsGlassDip-TechDigital Ceramic Printing in Roofs & CanopiesSound BoothsFrameryMeeting Pod – Framery Q – Flip n’ FoldWall / Ceiling LightsAsaf WeinbroomLighting – Linestra 110 BrassMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more

Gray Day in May as Parking Meters Go Live in Ocean City

first_imgParking meters and municipal parking lot fees are in effect on Friday, May 1 on the beach block of Moorlyn Terrace in Ocean City. After more than six months of free parking on all Ocean City streets and in all municipal parking lots, Ocean City residents and visitors issued a collective groan on Friday morning as parking meters were installed and activated.The search for quarters is on.May 1 marks the start of the season for parking fees, which will stretch through Oct. 31. Not all meter heads had been installed and activated as of Friday, but the process has begun.Parking is big business in Ocean City, and the municipality expects to collect about $2.8 million in revenue from meters and municipal parking lot fees this year.Ocean City replaced 800 traditional meters two years ago with new meters that accept credit cards. The new meters were placed on most streets close to the Ocean City Boardwalk, on the north-end beachfront along Beach Road and E. Atlantic Boulevard and on the far south end along Central Avenue and 59th Street. The program also included parking lots near the Ocean City-Longport Bridge, across from Ocean City High School, and at 14th and 59th streets.The fees for the new credit-card meters are 25 cents per 10 minutes (or $1.50 per hour). Meters in the downtown shopping district remain at 25 cents per hour. Fees for municipal parking lots vary depending on time and location.For the Spring Block Party on Saturday (May 2), there will be free parking on all streets and city parking lots between Bay Avenue and Wesley Avenue. Meters will be in operation on streets beyond Wesley to the Boardwalk. See: Guide to Spring Block Party 2015 in Ocean City.May 1 and Oct. 31 are the “outer limits” of the parking season, Ocean City Finance Director Frank Donato said in the fall. Municipal lot fees and parking meters are generally enforced from Block Party to Block Party. Ocean City’s Spring Block Party is typically held on the first Saturday in May, and the fall event on Columbus Day Weekend.last_img read more